Startup the GRILL 2017 Startup Academy summer special

Storm, regen en lage temperaturen geselden het Atlas Hotel in Spijkenisse. Weer om binnen te blijven en de stormplu bij de hand te houden. De gedachte aan een barbecue onder een zomers zonnetje met een verkoelend drankje is lastig te visualiseren. Maar nog geen week later is daar de “Startup the Grill” van ons aller Startup Academy. Niks herfstachtige ellende, maar alle aangename clichés die je van een zomeravond mag verwachten. Een perfect voorbeeld van perfecte timing.

Na een rondje bijpraten zorgde onze aanstaande ex-huiscoach Mark van den Houten voor de lichtvoetige serieuze noot: “Onderzoek waar jullie iets gemeenschappelijks hebben”. Aan de hand van een lijst hopten de aanwezigen van hot naar her op zoek naar gemeenschappelijkheden als Zuid-Afrika, hond, alfa, neef en (sommigen hebben die interesse ècht) wiskunde of atletiek. Yvonne Heesen kreeg de meeste namen op het vel en werd officieel benoemd tot Netwerker van het Jaar.

Daarna ging de meute los op de bakken met groen voer. Ondertussen werden de vleselijke geuren van de barbecue steeds intenser. Diepe oergevoelens van honger en trek kregen meer en meer de overhand. Worstjes, varkensvlees, gepofte aardappels, kip, gamba spiesjes, maïs, hamburgers; de serveersters bleven onvermoeibaar rondjes lopen langs de hongerige starters.

Tijdens al het knagen, kluiven en slikken was er gelukkig ook nog voldoende tijd om te kletsen/ bij te praten. Ja, het woord ‘netwerken’ is als het over de Startup Academy gaat natuurlijk op zijn plaats, maar hier ging het verder dan dat. De setting gaf net dat beetje extra om de ander (beter) te leren kennen.

Ongemerkt ging de zon langzaam onder. Vreemd eigenlijk, de weg die langs het hotel loopt is de beruchte en altijd hectische Groene Kruisweg. Op deze avond oogt deze als een prettig suf straatje. Welke filosoof zei toch ooit: ‘Alles ziet er anders uit, als de zon schijnt’?

Tekst: Erwin van Maanen van Kroon en Van Maanen Fotografie
Fotografie: Larissa Kim Photography

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *